Detta arbete har utmynnat i ett helt nytt sätt att tänka. Det är ju jobbigt att utvecklas – det är inget som kommer av sig själv, utan det kräver stor tankeverksamhet och en ännu större portion av jäklar anamma och driv för att det ska funka. Men precis som allt annat här i livet så är det inte nån räkmacka man glider omkring på, trots att det säkert finns en och annan som tror det.

Det har varit en och annan vaken natt och en och annan stund av huvudvärk men nu börjar bitarna falla på plats.

En av de första utmaningarna vi satte tänderna i när vi påbörjade strategiarbetet var offerter och tankarna kring detta. När vi ändå är så mycket bättre och lite annorlunda än många andra av våra stora drakar till konkurrenter så väcktes tanken på att göra något roligt och annorlunda av den ganska vanliga och lite tråkiga processen kring införsäljning och offertskrivning. Vi blev lite ”wild and crazy” och började spåna om hur vi skulle kunna göra en bra grej som var tydlig för både kunder och kandidater och andra tänkbara intressenter, inte minst oss själva. Bra att veta vad vi erbjuder och vad våra styrkor ligger.

Själva idén med Sträva-spelet är att man tillsammans går igenom kortleken och väljer ut de kort som är intressanta. Vissa kort är mera av ” måste-kort” och andra är mera tillbehörskort. Man väljer sedan utifrån detta vilka kort man anser att man behöver och på så sätt bygger vi tillsammans processen för hur rekryteringen kommer att se ut. Pris finns på varje kort, så man lätt kan se och räkna.

När önskat antal kort är utlagda på bordet fotograferar vi hela härligheten och använder sedan detta som underlag till offerten som signeras och är därefter klar att användas.

Enkelt och väldigt tydligt. Alla vet vad man får och vad det kostar.

När vi var som mest inne i spånartagen, så funderade vi förstås en hel del på layout och bilder och sånt som inte är min starka sida – tur att Åsa o Josef m.fl har visat vägen. Det kom många mer eller mindre stolliga idéer ur våra hjärnor och munnar, och till sist fastnade vi för en tokrolig idé med mycket hjärta.

Vi satsade stort på sporttemat och samlade ihop några av Strävas anställda – och några som har koppling på annat sätt, och bjöd in till fotografering. Iklädda träningskläder mer eller mindre välsittande och genomskinliga sådana, bjöd vår fotosession på många goa skratt men också en hel del allvar. Bilderna blev kanonbra, och även om man inte riktigt gillar att se sig själv, så blev resultatet långt över förväntan, det måste till och med jag säga.

Tack alla som varit med och bidragit J

Nu Strävar vi vidare framåt, och tar ny mark i rekryterings- och bemanningsvärlden. Detta kapitel har bara börjat!